no image

Mohutný výbuch v Bejrúte si vyžiadal desiatky mŕtvych a tisíce zranených (video+foto)

5. augusta 2020 Nezaradené

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ

5.8.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 4. augusta 23:33

Libanonským hlavným mestom Bejrút otriasol v utorok masívny výbuch. Ako informuje agentúra The Associated Press (AP) zahynulo najmenej 70 ľudí a ďalších takmer 3000 bolo zranených. Popoludňajšiu explóziu bolo cítiť v niekoľkých častiach mesta a dokonca aj na Cypre vzdialenom viac ako 200 kilometrov.

Obyvatelia Bejrútu hlásili rozbité okná a popadané falošné stropy. Explózia nastala v okolí bejrútskeho prístavu a spôsobila rozsiahle škody v okruhu niekoľkých kilometrov. Fotograf AP videl pri prístave zranených ľudí ležiacich na zemi a veľké škody v centre mesta.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výbuch v Bejrúte (fotografie)

Svedkovia uviedli, že budovu najskôr zachvátil požiar a po menších explóziách nastala mohutná so silnou tlakovou vlnou.“Bol to horor, od občianskej vojny som nič podobné nevidel,” povedal Marwan Ramadan, ktorý bol v čase výbuchu asi 500 metrov od prístavu a tlaková vlna ho zrazila k zemi.

Niektoré miestne televízne stanice informovali, že k výbuchu došlo v areáli prístavu, kde boli uskladnené výbušniny. Ako uviedol riaditeľ libanonskej tajnej služby Abbás Ibráhím, mohlo to byť aj tie, ktoré boli zhabané pred niekoľkými rokmi a uskladnené práve tam.

Viac k témam: výbuch v Bejrúte
Zdroj: Webnoviny.sk – Mohutný výbuch v Bejrúte si vyžiadal desiatky mŕtvych a tisíce zranených (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ

Only members can leave comments. Prihlásiť sa alebo Register!